Kategorier
Webutvikling

Gratis dokumentert starttema for WordPress

Før jul i fjor hadde ThemeShaper en serie artikler om hvordan det går an å gå fram for å skrive et starttema for WordPress. Produktet av serien er et tema som kan fungere som et utgangspunkt for utvikling av tema til andre sider. Det finnes forsåvidt mange temaer som er gratis tilgjengelie på nettet som fungerer utmerket til akkurat samme jobben som Shape, artikkelseriens tema, men om jeg skal trekke fram en ting jeg synes er en relativt kurant fordel så er det at all kode er dokumentert over hos ThemeShaper.

Interessant som jeg syntes denne artikkelserien var tok jeg meg bryet i tiden før jul med å skrive temaet etterhvert som serien skred framover. Såvidt jeg vet er ikke temaet tilgjengelig hos dem på noen annen måte enn som dokumenterte kodesnutter i sammenheng med artiklene i serien deres. Den gode nyheten er derimot at jeg fulgte serien og samlet sammen koden slik at temaet eksisterer i en form som kan brukes. Utover det artikkelserien tar for seg har jeg jeg oversatt temaet til norsk og inkludert fitvids som en responsiv løsning for videoinnhold. Lag noe kult med det som ThemeShaper sier. Shape er nå tilgjengelig via GitHub til å gjøre hva du vil med. Selv har jeg nylig brukt det med hell som utgangspunkt for siden til Tonje Karlsen.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.